22. června 2012

Pizza Margherita

těsto podle základního předpisu, 400 g rajčat,250-300 g mozzarelly (nebo ovčího sýra či sýra typu Blatácké zlato), hrst čerstvé bazalky (nebo 3 lžičky sušené),olej na vymazání mísy, trochu soli
Vykynuté těsto dáme do olejem vymazané nízké mísy remosky a poklademe na ně spařená, oloupaná, jemně pokrájená rajčata, poloviční množství na kostičky pokrájeného sýra, posypeme trochou soli, nasekanou bazalkou, pokapeme olejem a zapečeme. Než pizzu vyjmeme z remosky, posypeme ji zbývajícím pokrájeným sýrem a necháme ještě několik minut péct. Tato pizza získala svůj název díky královně Markétě (Margheritě) Savojské, která ji poprvé ochutnala v Neapoli v roce 1889 a tak jí zachutnala, že na její počest byla pizza pojmenována po ní.

Žádné komentáře:

Okomentovat