17. června 2012

Roštěnky se sterilovaným chřestem a šunkou v alobalu

4 roštěnky (po 150 g), 16 chřestových výhonků, 4 plátky šunky (nebo šunkového salámu), lžička grilovacího koření, 2 lžíce oleje, sůl (pouze v případě, že grilovací koření není slané)
Vodu ze sterilovaného chřestu slijeme a vyjmeme 16 výhonků. Roštěnky zbavíme šlach a tuku, tence naklepeme, okraje nařízneme a potřeme olejem smíchaným s grilovacím kořením. Necháme hodinu uležet v chladničce. Pak každou roštěnku dáme na kousek alobalu, na každou zvlášť poklademe čtyři výhonky chřestu, zakryjeme plátkem šunky a alobal pečlivě zabalíme, aby nevytekla šťáva. Balíčky alobalu vložíme do nízké mísy remosky a maso pečeme doměkka. Podáváme s opečenými bramborami nebo hranolky a zeleninovým salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat