22. června 2012

Pizza 4 roční obdobi

těsto podle základního předpisu, 200 g rajčat, 150 g mozzarelly (nebo ovčího strouhaného sýra či sýra typu Blaťácké zlato), 200 g čerstvých hub, 10 konzervovaných zelených vypeckovaných oliv, 100 g šunky pokrájené na plátky, 4 lžíce oleje, sůl
Těsto rozložíme v olejem vymazané nízké míse remosky.Očištěné pokrájené houby podusíme na 2 lžících oleje a mírně osolíme doměkka.Vychlazené je rozprostřeme po čtvrtině plochy těsta, další čtvrtinu obložíme plátky nahrubo pokrájené šunky, další čtvrtinu spařenými, oloupanými a pokrájenými rajčaty a na kostičky nakrájenou mozzarellou. Zbývající část pokryjeme zbytkem rajčat a vypeckovanými, nakrájenými olivami. Celé zakapeme olejem, nepatrně osolíme a na 20-25 minut zapečeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat