18. června 2012

Králičí stehna ve slaninové košilce

4 králičí stehna, 4 větší plátky uzené krůtí šunky (nebo libové debrecínky),  velká cibule, 2 mrkve,  řapíkatý celer,100 g černých oliv, 100 ml bílého vína, 150-200 ml vývaru (i z kostky), trochu hladké mouky na obalení, 2 lžíce oleje, lžíce másla, sůl, pepř
Králičí stehna zabalíme do plátku šunky, poprášíme hladkou moukou a na oleji a na másle osmahneme po všech stranách dozlatova.Stehýnka vyjmeme a do zbylého tuku přidáme nadrobno nakrájenou zeleninu. Když se zelenina osmahne, vrátíme zpět stehýnka,přidáme vypeckované a nakrájené olivy, podlijeme vínem a když se vydusí, podlijeme stehýnka vývarem a zakryté dusíme asi 30-40 minut doměkka. Podáváme s vařenými bramborami.

Žádné komentáře:

Okomentovat