17. června 2012

Telecí nudličky s cibulí a paprikou

4 telecí plátky (po 150 g), 2 cibule, velká červená nebo zelená paprika, 100 ml bílého vína, 100-200 ml vývaru (i z kostky),hrst petrželky nebo pažitky, 2 lžíce oleje, sůl, pepř
Na oleji v nízké míse remosky podusíme za občasného míchání drobně pokrájenou cibuli, pak vmícháme očištěnou a na proužky pokrájenou papriku a nakonec na nudličky pokrájené maso, které podusíme nejdříve ve vlastní šťávě. Pak vše mírně osolíme, opepříme, podlijeme vínem, a když se šťáva vy dusí, podlijeme maso vývarem a dusíme dál doměkka. Je-li třeba, podléváme občas ještě vývarem. Do hotového masa vmícháme jemně nasekanou zelenou nať. Podáváme s vařenými bramborami nebo rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat