17. června 2012

Zapekané karbanatky se sýrem a ovocem

500 g mletého masa, 4 plátky toastového sýra, 4 půlky zavařených hrušek (nebo broskví, či 4 kolečka konzervovaného ananasu),vejce,  tvrdší (celozrnná) houska,  cibule, trochu majoránky,olej podle potřeby, sůl, pepř
Housku namočíme v trošce vlažné vody, pak vymačkáme, rozmělníme a přidáme k mletému masu, k němuž přimícháme drobně pokrájenou cibuli, koření, mírně osolíme, opepříme a z důkladně promíchané směsi tvoříme placičky asi 1 cm vysoké. Na rozehřátém oleji je po obou stranách v nízké remoskové míse osmažíme dozlatova. Potom na každý karbanátek poklademe plátek sýra a hrušky nebo jiného zavařeného ovoce a zapečeme, dokud se sýr nezačne tavit. Podáváme s bramborovými hranolky nebo jinak upravenými bramborami a zeleninovým salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat