20. června 2012

Brokolicový nákyp

500 g brokolice, 2 větší mrkve, cibule, 250 ml bešamelové omáčky , 3 vejce, 50 g tvrdého strouhaného sýra, 2 lžíce oleje, máslo a strouhanka na vymazání a vysypání formy,sůl, pepř
Omytou brokolici rozebereme na růžičky a v malém množství mírně osolené vody ji uvaříme doměkka. Očištěnou mrkev jemně nastrouháme a podusíme na drobně pokrájené cibuli, kterou necháme předem zpěnit na oleji. Za stálého míchání ji necháme lehce osmahnout. Do připravené bešamelové omáčky vmícháme vychladlou osmaženou mrkev, 3 rozšlehané žloutky, strouhaný sýr a nakonec ušlehaný sníh ze 3 bílků. Poloviční množství mrkvové směsi nalijeme do máslem vymazané a strouhankou vysypané formy na biskupský chlebíček, pak přidáme povařené růžičky brokolice a zakryjeme zbývající mrkvovou směsí. Formu vložíme do hluboké mísy remosky, na dno nalijeme trochu vody a pečeme v páře asi 35-40 minut. Podáváme teplé nebo vychladlé a pokrájené na plátky s čerstvým pečivem. Pokrm je také vhodným netradičním pohoštěním.

Žádné komentáře:

Okomentovat