17. června 2012

Grilované karbanátky

500 g mletého masa, tvrdší (celozrnná) houska,  vejce, cibule, trochu mleté sladké papriky, trochu majoránky, lžička grilovacího koření, asi 2-3 lžíce oleje, pepř, sůl (pouze v případě, že grilovací koření není slané)
Housku namočíme v trošce vlažné vody, pak vymačkáme, rozmělníme a přidáme k mletému masu. Dále vmícháme vejce, drobně pokrájenou cibuli, grilovací koření, majoránku, pepř a důkladně vše promícháme. Ze směsi tvoříme navlhčenýma rukama placičky asi 1 cm vysoké. Poklademe je do nízké remoskové mísy a v průběhu grilování je potíráme olejem smíchaným s grilovacím kořením. Podáváme s opečenými bramborami nebo hranolky či s čerstvým chlebem, hořčicí a kečupem. Další vhodnou přílohou je zeleninový salát.

Žádné komentáře:

Okomentovat