22. června 2012

Zapečená bramborová kaše s mletým masem

800 g brambor, sůl, 50 g másla, 200-300 ml mléka, vejce, 400 g mletého masa, 250 g mražené míchané zeleniny (hrášek, mrkev, kukuřice), cibule,  lžička majoránky, 2 lžíce oleje, sůl, pepř
Oloupané brambory nakrájíme, uvaříme v osolené vodě v rendlíku doměkka a ještě horké rozmačkáme. Přidáme máslo a postupně přiléváme horké mléko. Brambory vyšleháme na hladkou hustou kaši.Po částečném vychladnutí vmícháme rozšlehané vejce. Mezitím na oleji na pánvi zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso a za častého míchání osmahneme dohněda. Maso osolíme,opepříme, ochutíme majoránkou, přidáme mraženou zeleninu, nepatrně podlijeme vodou a krátce podusíme. Hlubokou mísu remosky vymažeme máslem, dáme do ní směs masa se zeleninou, na povrch rozetřeme bramborovou kaši, posypeme nastrouhaným sýrem a pečeme dozlatova.

Žádné komentáře:

Okomentovat