18. června 2012

Kraličí stehna na roznarýnu a vině

4 králičí stehna, 2 cibule, 3 větší stroužky česneku, 2 snítky čerstvého rozmarýnu (nebo vrchovatá lžička sušeného),100 ml vývaru (i z kostky), 100 ml bílého vína, hrst petrželky,2 lžíce oleje, sůl, pepř
Králičí stehna omyjeme, osušíme a mírně osolíme. V nízké míse remosky rozehřejeme olej, vložíme stehna, po obou stranách je opečeme dozlatova, vyjmeme je a uchováme v teple. Do téhož tuku dáme drobně pokrájenou cibuli, poloviční množství nasekané petrželky, jemně pokrájený česnek a rozmarýn, a když cibule začne zlátnout, vložíme zpět králičí stehna a nepatrně je opepříme. Podlijeme je vývarem smíchaným s vínem a dusíme dál doměkka. Hotová králičí stehna podáváme buď s vařenými bramborami, nebo s pečivem, podlitá trochu šťávou a posypaná zbylou nasekanou petrželkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat