17. června 2012

Podušené roštěnky se zeleninou a bramborami

4 roštěnky (po 150 g), 2 velké brambory, 2 mrkve, 200 g žampionů,100 g mraženého hrášku, 2 velká rajčata, 100 g sterilované kukuřice, 200 ml smetany, 300—400 ml vývaru (i z kostky),50 g tvrdého strouhaného sýra, hrst petrželky, 2 lžíce oleje,sůl, pepř
Očištěné roštěnky na okrajích nařízneme, aby se nám maso nekroutilo.Mírně je osolíme, opepříme a na oleji po obou stranách v hluboké míse remosky opečeme. Pak je vyjmeme, uložíme na teplé místo a do stejného oleje dáme drobně pokrájenou cibuli, kterou necháme zpěnit. Pak opět přidáme opečené roštěnky, na ně poklademe na kolečka nakrájenou mrkev, oloupané a na plátky pokrájené brambory, očištěné žampiony, spařená, oloupaná a pokrájená rajčata, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Když maso a zele-nina změkne, přidáme mražený hrášek a kukuřici, zalijeme vše smetanou smíchanou se sýrem a nasekanou petrželkou a povaříme, dokud omáčka trochu nezhoustne.

Žádné komentáře:

Okomentovat