17. června 2012

Podušené telecí závitky na bílém víně

4 telecí řízky (po 150 g), 4 plátky šunky nebo šunkového salámu,4 plátky toastového sýra, 150 ml bílého vína, lžička másla,2 lžíce oleje, sůl, pepř
Telecí řízky jemně naklepeme, mírně osolíme, opepříme, poklademe na ně plátek šunky a plátek sýra. Řízky stočíme a zachytíme nití nebo párátkem. Položíme je do rozehřátého oleje v nízké míse remosky, opečeme po obou stranách a pak je podlijeme vínem zředěným trochou vody a dusíme doměkka. Hotové závitky vyjmeme a omáčku zjemníme lžičkou másla. Závitky podáváme na talíři polité touto omáčkou s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat