18. června 2012

Nadívaný kapr s houbami

menší kapr (asi 1200 g), citron, asi 60-70 g másla, sůl
nádivka: 200 g čerstvých lesních hub (nebo žampionů),2 (celozrnné) housky, 100 ml mléka,  vejce, stroužek česneku, menší cibule, 2 lžíce nasekané petrželové natě, 2 lžíce oleje,olej na vymazání mísy, sůl, pepř

V nízké remoskové míse na předem rozehřátém oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli s česnekem a petrželovou natí, přidáme očištěné, na plátky pokrájené houby a necháme 5 minut dusit. Poté je mírně osolíme, opepříme a dusíme dál na nízkém ohni doměkka.Je-li třeba, podlijeme je trochu vodou. K vychladlým houbám pak přidáme na kostičky nakrájenou housku, předem namočenou v mléce, rozšlehané vejce a důkladně vše promícháme. Touto směsí naplníme očištěného, citronem pokapaného a mírně osoleného kapra, sešijeme ho a asi hodinu pečeme ve vymaštěné hluboké remoskové míse. Během pečení kapra podléváme nepatrně vodou a rozpuštěným máslem. Podáváme s různě upravenými bramborami a se zeleninovým salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat