22. června 2012

Bramborové karbanátky v remosce

800 g brambor, 3 vrchovaté lžíce strouhané nivy (popř. jiného sýra), vejce,  žloutek, hrst petrželky, špetka strouhaného muškátového oříšku, lžička majoránky, olej podle potřeby, sůl, pepř
Oloupané, pokrájené brambory uvaříme v mírně osolené vodě doměkka a pak je rozmačkáme na kaši. Do vychladlé kaše přidáme vejce, žloutek, nivu, nasekanou zelenou nať, koření, trochu soli a pepře a vše dobře promícháme. Ze směsi pomocí lžíce tvoříme hromádky, které dáváme do rozpáleného oleje v nízké míse remosky,lžící je stlačíme a po obou stranách opékáme dozlatova. Podáváme samostatně se zeleninovým salátem, nebo jako přílohu k masu, drůbeži či jiným pokrmům.

Žádné komentáře:

Okomentovat