18. června 2012

Dušený králík se zeleninou a houbami

králík,  větší cibule, 2 mrkve, 2 pórky, 2 stroužky česneku, 100 g čerstvých lesních hub (nebo žampionů), 200 ml vývaru (i z kostky), 200 ml smetany, hrst petrželky, 2 lžíce oleje, sůl, pepř
Očištěného, naporcovaného králíka osolíme, opepříme a na oleji po obou stranách v hluboké remoskové míse opečeme a vyjmeme. Do téhož tuku přidáme drobně pokrájenou cibuli, nasekaný česnek a když cibule zesklovatí, přidáme porce králíka, mírně podlijeme vývarem a dusíme dopoloměkka. Pak přidáme na plátky pokrájené houby, drobně nakrájenou zeleninu a dál dusíme doměkka. Nakonec přidáme nasekanou petrželovou nať, smetanu a dodusíme ještě asi 5 minut. Podáváme s knedlíkem nebo s vařenými bramborami.

Žádné komentáře:

Okomentovat