23. června 2012

Kapustové závitky s houbami

8 kapustových listů, 80 g uvařené rýže, 120 g čerstvých hub (popř. 12 g sušených), 2 natvrdo uvařená vejce, menší cibule,2 stroužky česneku, hrst nasekané petrželky, 150 ml vývaru (i z kostky), lžíce oleje, sůl, pepř
Velké kapustové listy namočíme na minutu do mírně osolené vařící vody, scedíme je, osušíme a rozprostřeme na čisté utěrce. Na oleji v kastrole zpěníme pokrájenou cibuli s nasekaným česnekem, vložíme očištěné, nakrájené houby a podusíme je chvilku doměkka.Po chvíli je mírně osolíme a opepříme. Je-li třeba, podlijeme je trochu vodou. Vychladlé houby pak promícháme v míse s uvařenou rýží, drobně nakrájenými vejci a nasekanou petrželkou. Směs rozdělíme na 8 dílů a každý z nich poklademe na kapustový list, který zabalíme do uzlíčku a obvážeme nití. Kapustové závitky vložíme do nízké mísy remosky, podlijeme vývarem a necháme dusit,dokud kapusta nezměkne. Podáváme s vařenou rýží nebo pečivem a čerstvým salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat