3 vejce, 250 ml bešamelové omáčky , 450 g mraženého špenátu, cibule, velký pórek, stroužek česneku, 20 g slaniny,50 g tvrdého strouhaného sýra, máslo na vymazání a strouhanka na vysypání mísy, sůl, pepř
V kastrole zpěníme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli s nasekaným česnekem, a když cibule zesklovatí, vmícháme nakrájený pórek a chvíli podusíme. Pak přidáme špenát a pod pokličkou jej necháme rozmrazit. Vše mírně osolíme a opepříme. Mezitím si připravíme bešamel, do něhož vmícháme strouhaný sýr, žloutky, vychladlou zeleninu a nakonec ušlehaný sníh z bílků. Celou směs vlijeme do vymaštěné, strouhankou vysypané hluboké mísy remosky a pečeme asi 30 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat