20. června 2012

Smažená zelenina v pivním těstíčku

800 g zeleniny (květák, brokolice, cuketa, cibule apod.),100 g hladké mouky, 2 lžíce oleje, vejce, 200 ml světlého piva,několik kapek octa, olej na smažení podle potřeby, sůl, pepř
Cuketu a cibuli připravíme jako v předešlém receptu, květák a brokolici rozdělíme na růžičky, které povaříme dopoloměkka v mírně osolené vodě a scedíme. Mouku mezitím smícháme s dvěma lžícemi oleje, rozšlehaným žloutkem, pivem, trochou soli a pepře.Pak vmícháme ušlehaný sníh z bílků a několik kapek octa. V této směsi kousky zeleniny smočíme a dáme smažit do nízké mísy remosky s rozpáleným olejem. Osmaženou zeleninu klademe na papírový ubrousek, aby se zbavila přebytečného tuku, a podáváme s vařeným bramborem a ochucenou majonézou.

Žádné komentáře:

Okomentovat