18. června 2012

Sekaná pečeně v alobalu

500 g mletého masa, 100 g klobásy (popř. párků), rozšlehané vejce, 2 natvrdo uvařená vejce,  (celozrnná) houska,trochu mléka na smočení housky, 30 g tvrdého strouhaného sýra, 2 stroužky česneku, hrst petrželky, špetka strouhaného muškátového oříšku, olej na vymazání alobalu, sůl, pepř
K mletému masu přidáme oloupanou a pomletou klobásu, na kostičky pokrájenou housku, smočenou v trošce mléka, rozšlehané vejce, prolisovaný česnek, jemně nasekanou petrželku, nastrouhaný sýr a ochutíme trochou muškátového oříšku, mírně osolíme a opepříme. Důkladně promíchanou směs rozložíme na olejem vymazaném alobalu a doprostřed dáme dvě natvrdo uvařená vejce. Alobal stočíme a důkladně zabalíme, aby nevytekla šťáva. V hluboké míse remosky pečeme asi 70-80 minut. Podáváme s vařenými nebo opečenými bramborami a se zeleninovým salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat