20. června 2012

Špenátové karbanátky

300 g mraženého špenátu, cibule, 2 (celozrnné) housky (popř. strouhanka na zahuštění), asi 100 ml mléka, vejce, 100 g tvrdého strouhaného sýra, lžíce oleje, olej podle potřeby, sůl, pepř
Na lžíci oleje zpěníme v nízké remoskové míse pokrájenou cibuli,přidáme špenát a podusíme pod pokličkou doměkka. Pak jej osolíme,opepříme a necháme přebytečnou tekutinu co nejvíc vydusit.Housky drobně pokrájíme a pokapeme mlékem, aby změkly. Pak je smícháme s vychladlým špenátem, přidáme vejce a sýr. Ze směsi vytvoříme karbanátky, které klademe na dno nízké mísy remosky s rozehřátým olejem a osmahneme je dozlatova. Podáváme s majo-nézou, kečupem či různě ochucenými omáčkami a různě upravenými bramborami.

Žádné komentáře:

Okomentovat