17. června 2012

Podušené roštěnky na paprice a na víně

4 roštěnky (po 150 g), 3 větší papriky (pokud možno různobarevné), cibule, 150 ml červeného vína, 2 lžíce hořčice, hrst petrželky, lžička grilovacího koření, 2 lžíce oleje na marinádu, 2 lžíce oleje, sůl (pouze v případě, že grilovací koření není slané)
Roštěnky tence naklepeme a okraje nařízneme. Potřeme je grilovacím kořením smíchaným s hořčicí a olejem a necháme hodinu v chladničce uležet. Mezitím zpěníme na oleji v nízké míse remosky drobně nakrájenou cibuli, přidáme k ní očištěné a na proužky pokrájené papriky, mírně je osolíme a podusíme doměkka. Vyjmeme je a do téhož oleje vložíme roštěnky a opečeme je po obou stranách.Pak je podlijeme vínem zředěným stejným množství vody a dusíme je doměkka. Hotové roštěnky pokryjeme na talíři podušenými paprikami a polijeme šťávou, do které předem vmícháme nasekanou zelenou nať. Podáváme s vařenými bramborami nebo rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat