17. června 2012

Špízy z telecího masa z ananasem

600 g telecích řízků, 4 plátky konzervovaného ananasu,  větší cibule, 4 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce hnědého cukru, citron, 2 stroužky česneku, špetka pálivé papriky (není podmínkou, můžeme použít i mletou sladkou papriku), 2 lžíce oleje, sůl
Maso nakrájíme na kostky. Sójovou omáčku smícháme s cukrem, vymačkanou citronovou šťávou, prolisovaným česnekem, paprikou,olejem a trochou soli a maso necháme v této směsi aspoň hodinu marinovat. Pak okapané kostky masa napichujeme střídavě s kousky ananasu a na kolečka pokrájenou cibulí na špízy a klademe je do nízké mísy remosky, kde je za občasného potírání marinádou grilujeme doměkka. Podáváme s různě upravenými bramborami.
Obměna: Místo telecího masa můžeme použít vepřové maso nebo kuřecí či krůtí prsíčka.

Žádné komentáře:

Okomentovat