18. června 2012

Dušený králik na houbach

králík, 250 g čerstvých lesních hub (nebo žampionů), 2 větší stroužky česneku, 4 větší rajčata, 200 ml vývaru (i z kostky), hrst petrželky, 2 lžíce oleje, sůl, pepř
Očištěného králíka rozdělíme na porce, mírně osolíme a opepříme.Porce vložíme do hluboké remoskové mísy do rozpáleného oleje a opečeme po obou stranách. Pak králíka podlijeme trochu vývarem a dusíme za občasného podlévání doměkka. K měkkému masu přidáme jemně nasekaný česnek, očištěné a pokrájené houby, oloupaná, spařená a pokrájená rajčata a společně dodusíme. Nakonec vmícháme nasekanou petrželovou nať. Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat