20. června 2012

Zeleninová sekaná s klobásou

400 g brambor, 2 mrkve, pórek, 250 g klobásy,  vejce, špetka strouhaného muškátového oříšku, strouhanka na zahuštění, lžíce oleje, olej na vymazání mísy, sůl, pepř
Brambory uvaříme ve slupce v mírně osolené vodě, oloupeme je a rozmačkáme nebo prolisujeme. Drobně pokrájený pórek podusíme v kastrole na lžíci oleje doměkka. Mrkev nastrouháme. Zeleninu pak vmícháme k bramborové kaši, přidáme na kostičky nakrájenou klobásu, vejce, strouhanku, muškátový oříšek, mírně osolíme, opepříme a ze směsi utvoříme šišku, kterou vložíme do hluboké mísy remosky vymazané olejem a pečeme za občasného otáčení asi 70 minut. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a čerstvý salát.

Žádné komentáře:

Okomentovat