22. června 2012

Smažené bramborové šišky

800 g brambor,  vejce,  žloutek, 150 g nastrouhané nivy, špetka strouhaného muškátového oříšku, hrst petrželky, 0,5 lžičky oregana,hladká mouka na obalení, olej podle potřeby, sůl, pepř
Neoloupané brambory uvaříme v mírně osolené vodě doměkka. Ještě horké je oloupeme a rozmačkáme nebo prolisujeme. Do vychladlé bramborové kaše vmícháme vejce i se žloutkem, nivu, nasekanou petrželovou nať, oregano, špetku muškátového oříšku,trochu soli a pepře a důkladně vše promícháme. Z této směsi vytvoříme malé šišky, které poprášíme moukou a v nízké míse remosky je v předem rozehřátém oleji opečeme ze všech stran dozlatova.Hotové je dáváme na papírový ubrousek, aby se zbavily přebytečného tuku. Bramborové šišky podáváme k různým pečeným masům, drůbeži či zeleninovým pokrmům.

Žádné komentáře:

Okomentovat