17. června 2012

Telecí závitky s párkem na pomerančích

4 telecí řízky (po 150 g), cibule, 2 nožičky párků,4 lžíce petrželové natě nebo pažitky, žervé, 100 ml bílého vína,100-200 ml vývaru (i z kostky), pomeranč, 2 lžíce oleje,sůl, pepř
Párky oloupeme a pomeleme nebo rozmačkáme vidličkou. Smícháme je se žervé, nasekanou zelenou natí, trochou soli a pepře a tuto náplň poklademe na tence naklepané, nepatrně osolené a opepřené telecí řízky. Svineme je, obtočíme nití nebo zachytíme konce párátkem a poprášíme moukou. V nízké míse remosky zpěníme na oleji drobně pokrájenou cibuli, vložíme k ní závitky, které osmahneme po všech stranách, podlijeme potom vínem, které necháme vydusit, a nakonec podlijeme vývarem smíchaným s vymačkanou pomerančovou šťávou. Závitky dusíme doměkka. Podáváme s vařenými bramborami.

Žádné komentáře:

Okomentovat