18. června 2012

Dušený kapr s paprikou

4 porce kapra (nebo jiné ryby po 150 g), 3 papriky (zelená, červená, žlutá - není podmínkou), 4 jarní cibulky nebo 2 větší cibule, 2 stroužky česneku, citron, 100 ml bílého vína,hrst petrželky, 2 lžíce kečupu, trochu mleté sladké papriky,olej na vymazání mísy, sůl, pepř
Papriky podélně rozkrojíme, očistíme, omyjeme a opečeme ze strany slupky nejlépe v teflonové pánvi. Papriky pak pod tekoucí vodou lehce zbavíme slupek a pokrájíme je na malé kousky. Nakrájenou jarní cibulku, česnek, petrželovou nať a poloviční množství paprik rozmixujeme s vínem a kečupem. Do hluboké mísy vymazané olejem vložíme porce kapra zbaveného kůže, pokapeme citronem,mírně osolíme, opepříme a zalijeme připravenou paprikovou omáčkou. Navrch poklademe zbytek pokrájených paprik a dusíme asi 20 minut. Než pokrm vyjmeme z remosky, posypeme jej trochou mleté papriky. Podáváme s vařenými bramborami nebo rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat