20. června 2012

Zeleninový nákyp v remosce

400 g kedluben, malá cuketa, mrkev, velká cibule,150 g drůbežího salámu (nebo jiný měkký salám, párek apod.),150 g tvrdého strouhaného sýra, 150 g hrubé mouky, prášek do pečiva, 5 žloutků, 2 lžíce oleje, máslo na vymazání mísy a strouhanka na vysypání mísy, sůl, pepř
Oloupané kedlubny, očištěnou mrkev a omytou cuketu nastrouháme nahrubo. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, jemně pokrájený salám, strouhaný sýr, mouku, prášek do pečiva, olej, sůl a pepř.Vše důkladně promícháme a nakonec pomalu vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Směs dáme do máslem vymazané a strouhankou vysypané hluboké mísy remosky a pečeme dorůžova. Nákyp podáváme nakrájený na porce s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.Podle chuti můžeme porce pokapat kečupem nebo jinou ochucenou omáčkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat