21. června 2012

Zelný guláš s tofu

300 g tofu, 1/4 menší hlávky zelí, velká cibule,  větší mrkev, kousek celeru, 100-200 ml vývaru (i z kostky), lžička hladké mouky, lžička másla, 2 lžíce oleje, sůl, pepř
Vzhledem ke kyselosti zelí je lépe použít remosku s teflonovým povrchem.Tofu nakrájíme na kostičky. Na oleji necháme v hluboké míse remosky zpěnit za občasného míchání pokrájenou cibuli. Pak přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a za občasného podlévání vývarem ji dusíme téměř doměkka. Později přidáme na nudličky pokrájené zelí a dál dusíme. Jakmile zelenina změkne,přidáme tofu, šťávu zahustíme moukou rozmíchanou s máslem a ještě 5 minut podusíme. Podáváme s bramborovým či houskovým knedlíkem nebo s pečivem.

Žádné komentáře:

Okomentovat