22. června 2012

Pizza s cibulí a olivami

těsto podle základního předpisu
omáčka: 500 g rajčat, cibule, několik lístků bazalky(nebo lžička sušené), lžíce oleje, 2 stroužky česneku, sůl
náplň: 10 zelených vypeckovaných konzervovaných oliv, 4 cibule, 2 lžíce oleje, olej na vymazání mísy

Omáčku připravíme tak, že nakrájenou cibuli s nasekaným česnekem zpěníme na oleji, přidáme spařená, oloupaná a pokrájená rajčata,mírně osolíme a dusíme až do zhoustnutí. Nakonec vmícháme nasekanou bazalku. Náplň připravíme z cibule nakrájené na kolečka a podušené krátce na oleji. Jakmile cibule zesklovatí, zali-jeme ji omáčkou, mírně osolíme a společně prohřejeme. Vychladlou směs nalijeme na těsto, které předem rozprostřeme po vymaštěné nízké míse remosky, nahoru dáme vypeckované, pokrájené olivy a dáme zapéct asi na 25-30 minut. Obměna: Pizzu můžeme připravit i bez oliv.

Žádné komentáře:

Okomentovat