21. června 2012

Zapečené brambory s houbami v remosce

1 kg brambor, 300 ml bešamelové omáčky ,400 g čerstvých lesních hub (nebo žampionů), cibule,50 g tvrdého strouhaného sýra, hrst petrželky, 30 g másla,olej na vymazání mísy, lžíce oleje na podušení hub, sůl, pepř
Brambory uvařené ve slupce oloupeme, pokrájíme na plátky a dáme do olejem vymazané hluboké remoskové mísy. Do bešamelové omáčky přidáme houby podušené předem v rendlíku na oleji a nadrobno pokrájené cibuli, vmícháme jemně nasekanou petrželku a brambory zalijeme. Posypeme je sýrem, poklademe kousíčky másla a zapečeme. Vyjmeme z remosky, jakmile sýr začne růžovět. Podáváme se zeleninovým salátem či s podušenou nebo nakládanou zeleninou.

Žádné komentáře:

Okomentovat