18. června 2012

Bylinkové králičí stehna ve slaninové košilce s mraženou zeleninou

4 králičí stehna, 4 větší plátky uzené krůtí šunky (nebo libové debrecínky), velká cibule, 3 stroužky česneku, 400 g mražené zeleniny (mrkev, hrášek, kukuřice),  snítka rozmarýnu, několik lístků libečku, hrst petrželky, 100 ml bílého vína, 150 ml vývaru (i z kostky), trochu hladké mouky na obalení, 2 lžíce oleje,lžíce másla, sůl, pepř
Králičí stehna zabalíme do plátku šunky, poprášíme hladkou moukou a na oleji a na másle osmahneme po všech stranách dozlatova.Stehýnka vyjmeme a do zbylého tuku přidáme nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem a částí nasekané petrželky. Když cibule zežloutne, přidáme mraženou zeleninu, nasekaný libeček, snítky rozmarýnu a chvíli necháme dusit, dokud se zelenina nerozmrazí.Pak ji necháme osmahnout, vrátíme stehýnka, podlijeme vínem smíchaným s vývarem a zakryté dusíme asi 30-40 minut doměkka.Podáváme s vařenými bramborami a posypané zbývající nasekanou petrželkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat