18. června 2012

Srnčí maso v alobalu

600 g srnčí (jelení nebo daňčí) kýty, 4 plátky anglické slaniny, větší cibule, 4 lžíce nasekané petrželové natě, 4 lžíce bílého vína, 4 lžíce bílého jogurtu nebo kysané smetany, 4 lžíce kečupu,sůl, pepř
Odblaněnou kýtu nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme a nepatrně opepříme. Řízky dáme jednotlivě na alobal, poklademe plátky slaniny, posypeme na kolečka pokrájenou cibulí a zelenou natí, pokapeme vínem a navrch dáme lžíci smetany nebo jogurtu smíchaného s kečupem. Alobal důkladně zabalíme, aby nevytekla šťáva, a pečeme v nízké remoskové míse doměkka. Podáváme s pečenými bramborami nebo hranolky a se zeleninovým salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat