23. června 2012

Topinky po italsku

4 menší krajíce chleba, mozzarella (125 g, popř. sýr typu Blatácké zlato), 4 menší rajčata, 8 sardelek nebo přiměřené množství sardelové pasty, trochu oregana, několik kapek olivového oleje, máslo na vymazání mísy, sůl, pepř
V nízké míse remosky vymazané máslem osmahneme po obou stranách krajíčky chleba. Mozzarellu a rajčata pokrájíme na plátky,sardelky rozkrojíme podélně napůl a vykostíme. Na krajíce chleba dáme plátek mozzarelly, plátky rajčat, sardelky, posypeme oreganem,nepatrně osolíme, opepříme a položíme do nízké mísy remosky vymazané máslem. Pokapeme nepatrně olejem, zakryjeme horkým víkem a zapečeme, dokud se mozzarella nezačne tavit.

Žádné komentáře:

Okomentovat