18. června 2012

Švédské masové kuličky

500 g mletého zadního hovězího masa, 8 lžic strouhanky, vejce, trochu strouhaného muškátového oříšku, 2 lžíce másla, 3 lžíce hladké mouky, 1/2 l vývaru (i z kostky), olej podle potřeby, sůl, pepř
Mleté maso, vejce, strouhanku, muškátový oříšek, trochu soli a pepře dobře promícháme a ze směsi vypracujeme navlhčenýma rukama kuličky o průměru asi 3 cm. Zakryjeme je a necháme hodinu v chladničce odpočívat. Kuličky potom dáme do nízké remoskové mísy s rozehřátým olejem a po všech stranách je opečeme dohněda. Pak je vyjmeme a do téhož oleje přidáme máslo, mouku a připravíme si jíšku, kterou zalijeme vývarem, dobře promícháme a krátce povaříme. Kuličky vložíme do omáčky a asi 10-15 minut ještě podusíme. Podáváme s vařenými bramborami, rýží nebo s knedlíkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat