22. června 2012

Pizza-základní předpis pro 4 osoby

300 g hladké mouky, 150 ml vody, 20 g droždí,  lžíce oleje,0,5 lžičky soli, olej na vymazání mísy
Mouku smícháme s droždím, rozpuštěným ve vlažné vodě, a s olejem.Mírně osolíme a hněteme tak dlouho, až vznikne hladké těsto,které se začne odlepovat od stěn mísy. Přikryjeme je čistou utěrkou a necháme kynout na teplém místě. Těsto znovu krátce prohněteme,vložíme do olejem vymazané nízké mísy remosky a čistýma rukama těsto po dně rozprostřeme. Můžeme jej také rozválet na placku na vále potřeném trochu olejem. Dbáme na to, aby těsto vyplnilo celé dno a okraje byly nepatrně zdvižené. Vlastní fantazii se však meze nekladou. Pečeme asi 30 minut, dokud nezačne těsto na okrajích zlátnout. Hotovou pizzu krájíme na porce.

Žádné komentáře:

Okomentovat