27. března 2012

Vepřový závitek z bylinkovou naplní


200 g listového špenátu, 600 g vepřového karé (krkovička), 120 g netučného tvarohu,50 g hořčice, lžíce sekané pažitky,petrželky, lžička kerblíku, 4 šalotky, 120 g mrkve, 8 malých sladkokyselých okurek, sůl, pepř, 120 g šunky, 3 deci kvalitního bílého vína - na vaření vždy jen suchého, 150 g másla, 120 ml smetany, 2 pěkné zralé hrušky

Špenát očistit, omýt krátce povařit ve slané vodě a okapat. Maso nakrájet na porce, tence rozklepat a rozložit na pracovní desku. Pokryjeme tvarohem, potřeme hořčicí. Poklademe listy špenátu a posypeme bylinkami. Šalotku na kostičky, mrkev nahrubo nastrouhat. Položit okurku.Maso zavineme a obalíme šunkou. Závitky dát do vymazaného pekáčku a posypat zbylou šalotkou a mrkví. V dobře vyhřáté troubě péci nejníže asi 20 - 25 min. Postupně přilévat víno a smetanu. Měkké vyjmout a držet v teple. Šťávu rozmixovat a trochu provařit. Hrušky oloupat, rozkrojit a nakrájet do vějířku tak, aby u stopky držela při sobě. Položit na levou stranu talíře. Závitky nakrájet na slabší plátky a položit je střede. Na pravou stranu nastříkat bramborovou kaši - uvařené brambory, hodně másla a vařícího mléka vyšlehat do požadované konzistence. Podlít šťávou.

Žádné komentáře:

Okomentovat