30. března 2012

Vdolky s povidly


500 g polohrubé mouky, 15 g droždí, 60 g cukru, 250 ml mléka, vejce, lžíce oleje, povidla, 1 tvaroh, vanilkový cukr, cukr moučka dle chuti

Do mouky přidáme postupně vejce, cukr, sůl, lžíci oleje, vykynutý kvásek a mléko. Vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout. Potom vyválíme silnější plát a vykrajujeme vdolečky, které necháme asi 15 min nakynout. Palcem uděláme do středu vdolečků důlek (touto stranou vkládáme do oleje) a smažíme ve vyšší vrstvě oleje z obou stran dozlatova. Tvaroh smícháme s cukrem, van. cukrem a zředíme mlékem. Vdolečky zdobíme povidly a tvarohem.

Žádné komentáře:

Okomentovat