vanilkový krém : 2 žloutky, 4 dl mléka, půl balíčku pudinkového prášku s vanilkovou příchutí, 2 lžíce cukru, vanilkový cukr
Droždí rozmícháme se dvěma lžícemi cukru, když
zřídne, přidáme tři lžíce vlažného mléka a dvě lžíce mouky, rozmícháme a
necháme na teplém místě vykynout. Do misky prosejeme mouku a sůl, přidáme
vykynutý kvásek, vejce, lžíci cukru a polovinu dávky rozehřátého másla a mlékem
zaděláme vláčné těsto. Misku přikryjeme utěrkou a těsto necháme vykynout na
teplém místě (asi hodinu). Když těsto zdvojnásobí svůj objem, rozválíme je na
válečky asi 1,5 – 2
centimetry silné a nakrájíme je na stejně dlouhé dílky. Naskládáme
je do pekáčku vymaštěného máslem a promastíme je rozehřátým máslem, když je dno
pekáčku plné, buchtičky pomastíme a stejně naskládáme i druhou vrstvu (nebo
pečeme ve dvou pekáčcích jen v jedné vrstvě). Po vykynutí upečeme
buchtičky do červena. Podáváme je teplé, přelité vanilkovým krémem.
Příprava
krému : V části mléka rozmícháme pudinkový
prášek, vlijeme je do ostatního horkého mléka, přidáme cukr a uvaříme hladký
krém za stálého míchání. Sejmeme jej z plotýnky, doplníme žloutky
rozkvedlanými ve lžíci mléka, vanilkovým cukrem a dobře rozmícháme.
Žádné komentáře:
Okomentovat