31. března 2012

Čínské zázvorové maso


40 g svíčkové,  vejce,  lžička máčeného škrobu, sůl, 3 lžíce oleje, pórek,  malá cibule, 20 g zázvoru, trochu vývaru, lžíce bílého vína, 0,5 lžičky Glutasolu, sůl

Maso ze svíčkové odblaníme a nakrájíme na tenké plátky a promícháme s vejcem, máčeným škrobem, strouhaným zázvorem a solí a necháme 20 minut marinovat. Pak maso vložíme do rozpáleného oleje, dobře promícháme a po chvilce přidáme pórek nakrájený na nudličky, cibuli a máčený zázvor. Chvíli restujeme, pak zalijeme mírně vývarem, ochutíme vínem, Glutasolem a solí. Mírně zahustíme máčeným škrobem a krátce podusíme. Hotový pokrm pokapeme olejem.

Žádné komentáře:

Okomentovat