27. března 2012

Klobásy zapečené v zelí


4 klobásy,  hlávka zelí, 3 jablka, menší celer,  mrkev,  cibule, sůl, drcený kmín, ocet, vývar z kostky bujónu,  olej, hořčice dle chuti, tuk na vymazání

Zelí nakrájíme na nudličky a promícháme s nakrájenou cibulí, celerem, mrkví a jablky. Pekáč vymažeme tukem, zelí do něj rozložíme, osolíme, posypeme kmínem, dochutíme octem a zalijeme dostatečným množstvím vývaru. V dobře vyhřáté troubě dusíme téměř do změknutí. Povrch klobás propícháme vidličkou a po obou stranách do nich uděláme zářezy.Poté je lehce potřeme olejem promíchaným s hořčicí, rozložíme na zelí a krátce zapečeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat