V hrnci rozehřát část
oleje. Přidat nadrobno nakrájenou cibuli a osmahnout dozlatova. Posypat
červenou paprikou a ihned rozředit 3
dl vody. Přidat nadrobno pokrájené šunkové koleno,
osolit a přikryté vařit 30-40 minut, až vznikne hustý perkelt. Poté šťávu
přecedit a odstavit stranou. Na malé kostičky nakrájenou slaninu nechat
zesklovatět a přidat oloupané, dobře omyté a na kostičky nakrájené houby,
stejně pokrájená husí játra a nakonec paprikové lusky. Jsou-li všechny přísady
osmahnuty, zalít šťávou z perkeltu a vše přivést k varu. Nakonec vmíchat
uvařený zelený hrášek. Čtyři stejně velké řízky lehce naklepat, osolit a na
troše oleje středně propéci. Řízky položit na rýži, přelít připraveným ragú a
jako přílohu podávat "mřížkové" bramborové plátky.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
31. března 2012
Svíčková pečeně na Budapeštský způsob
600
g svíčková pečeně, 1 dl
olej, 100 g cibule, 20 g červená paprika,200 g šunkové koleno,20 g sůl, 80 g
slanina, 100 g houby, 120 g husí játra, 150 g paprikové lusky, 80 g zelený
hrášek.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat