31. března 2012

Svíčková pečeně na Budapeštský způsob

600 g svíčková pečeně, 1 dl olej, 100 g cibule, 20 g červená paprika,200 g šunkové koleno,20 g sůl, 80 g slanina, 100 g houby, 120 g husí játra, 150 g paprikové lusky, 80 g zelený hrášek.

V hrnci rozehřát část oleje. Přidat nadrobno nakrájenou cibuli a osmahnout dozlatova. Posypat červenou paprikou a ihned rozředit 3 dl vody. Přidat nadrobno pokrájené šunkové koleno, osolit a přikryté vařit 30-40 minut, až vznikne hustý perkelt. Poté šťávu přecedit a odstavit stranou. Na malé kostičky nakrájenou slaninu nechat zesklovatět a přidat oloupané, dobře omyté a na kostičky nakrájené houby, stejně pokrájená husí játra a nakonec paprikové lusky. Jsou-li všechny přísady osmahnuty, zalít šťávou z perkeltu a vše přivést k varu. Nakonec vmíchat uvařený zelený hrášek. Čtyři stejně velké řízky lehce naklepat, osolit a na troše oleje středně propéci. Řízky položit na rýži, přelít připraveným ragú a jako přílohu podávat "mřížkové" bramborové plátky.

Žádné komentáře:

Okomentovat