27. března 2012

Pivní marinované kotlety


4 vepřové kotlety, mletý pepř, sůl 
marináda : 200 ml piva, 1 ČL hořčice, sójová omáčka podle chuti, cibule, 2 - 3 stroužky česneku

Vepřové kotlety naklepeme, opepříme a osolíme. V pivě rozšleháme hořčici a sójovou omáčku a do této marinády naložíme kotlety. Přitom na každou kotletu dáme asi 2 kolečka cibule a pokrájený česnek, důkladně zalijeme a necháme v chladnu do druhého dne proležet. Kotlety osušíme, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích s mlékem a ve strouhance a smažíme v rozehřátém tuku po obou stranách dozlatova. Usmažené kotlety odložíme na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. Doporučená příloha: různě upravené brambory, zeleninový nebo ovocný salát.

Žádné komentáře:

Okomentovat