4 vepřové kotlety, mletý pepř, sůl
marináda : 200
ml piva, 1 ČL hořčice, sójová omáčka podle chuti, cibule, 2 - 3 stroužky
česneku
Vepřové kotlety naklepeme, opepříme a osolíme.
V pivě rozšleháme hořčici a sójovou omáčku a do této marinády naložíme kotlety.
Přitom na každou kotletu dáme asi 2 kolečka cibule a pokrájený česnek, důkladně
zalijeme a necháme v chladnu do druhého dne proležet. Kotlety osušíme, obalíme
v mouce, rozšlehaných vejcích s mlékem a ve strouhance a smažíme v rozehřátém
tuku po obou stranách dozlatova. Usmažené kotlety odložíme na papírový
ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. Doporučená příloha: různě upravené
brambory, zeleninový nebo ovocný salát.
Žádné komentáře:
Okomentovat