500 g libového vepřového masa, sůl, 1 PL
sójové omáčky, 1 ČL kari koření, vejce, 2 stroužky česneku, olej na opečení,
čerstvá nebo sterilovaná zelenina
ďábelská omáčka : 2 PL oleje, 2 větší cibule, 2 feferonky, 4 stroužky česneku, 100 g
majonézy, kečup
Maso očistíme, opláchneme, nakrájíme a najemno
umeleme. Přidáme sůl, sójovou omáčku, kari koření, vejce, prolisovaný česnek,
promícháme a utvoříme 4 steaky, přikryjeme je a necháme v chladu hodinu
odležet. Potom je v malém množství oleje zvolna opečeme po obou stranách.
Přendáme je na talíře, obložíme zeleninou a doplníme ďábelskou omáčkou.
Příprava ďábelské omáčky : V horkém oleji
zpěníme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, rozsekané 2feferonkami, přidáme
nadrobno nakrájený česnek a po prochladnutí promícháme s majonézou a kečupem na
zahoustlou omáčku.
Žádné komentáře:
Okomentovat