27. března 2012

Mletý steak s ďábelskou omáčkou


500 g libového vepřového masa, sůl, 1 PL sójové omáčky, 1 ČL kari koření, vejce, 2 stroužky česneku, olej na opečení, čerstvá nebo sterilovaná zelenina
ďábelská omáčka : 2 PL oleje, 2 větší cibule, 2 feferonky, 4 stroužky česneku, 100 g majonézy, kečup

Maso očistíme, opláchneme, nakrájíme a najemno umeleme. Přidáme sůl, sójovou omáčku, kari koření, vejce, prolisovaný česnek, promícháme a utvoříme 4 steaky, přikryjeme je a necháme v chladu hodinu odležet. Potom je v malém množství oleje zvolna opečeme po obou stranách. Přendáme je na talíře, obložíme zeleninou a doplníme ďábelskou omáčkou.
Příprava ďábelské omáčky : V horkém oleji zpěníme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, rozsekané 2feferonkami, přidáme nadrobno nakrájený česnek a po prochladnutí promícháme s majonézou a kečupem na zahoustlou omáčku.

Žádné komentáře:

Okomentovat