Měkký tvaroh rozmícháme s mlékem, žloutkem,
solí a nakonec postupně přidáváme prosetou mouku. Hladké, středně husté těsto
necháme krátce odpočinout. Pak do něj vmícháme pevně ušlehaný sníh z bílků a
kukuřičné vločky. Na předehřáté pánvi potřené tukem pečeme po obou stranách
lívanečky, které ještě horké obalíme ve směsi moučkového a vanilinového cukru s
nastrouhanou čokoládou. Obložíme čerstvým nebo kompotovaným ovocem a ihned
podáváme. Pro změnu můžeme tvarohové lívance podávat
potřené džemem nebo zakysanou smetanou rozmixovanou s ovocem. Doporučená
příloha: nápoj dle chuti.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
30. března 2012
Křupavé tvarohové lívanečky
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat