27. března 2012

Guláš z vepřového masa a zeleniny

400 g vepřového ramínka nebo plecka (bez kostí), 1 PL másla nebo rostlinného tuku, sůl, pepř, 0,5 l masového vývaru (i z kostky bujonu), 500 g mrkve, 200 g pórku, 500 g brambor, petrželka
Vepřové maso rozkrájíme na kostky, na rozehřátém tuku je ze všech stran důkladně opečeme, osolíme, opepříme a zalité vývarem velmi mírně 30 minut vaříme. Mezitím rozkrájíme na kolečka očištěnou a opranou mrkev a pórek. Oloupané brambory rozkrájíme na kostičky a všechnu zeleninu přidáme po 30 minutách varu k masu. Společně dalších 20 minut dusíme pod pokličkou. Petrželku opereme a jemně rozkrájíme. Guláš nakonec podle chuti ještě přisolíme a opepříme. Před podáváním jej zasypeme petrželkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat