26. března 2012

Krkovička v listovém těstě


1,5 kg krkovičky vcelku, 40 dkg mletého míchaného masa (hovězí + vepřové), 2 cibule,2 vajíčka, 2 stroužky česneku, petrželová nať, sůl, mletý pepř, majoránka, 2 lžíce oleje, 400 g lístkového těsta

Krkovičku vykostíme, omyjeme a osušíme. Česnek rozetřeme se solí a smícháme s majoránkou a pepřem. Směsí potřeme krkovici a necháme hodinu v chladnu odpočinout. Mezitím na oleji osmažíme nadrobno nasekanou cibuli dozlatova, přidáme k ní mleté maso, osmažíme asi 5 minut - až zešedne, a necháme zchladnout. Nasekáme najemno petrželovou nať, přidáme k mletému masu, dochutíme solí a pepřem a smícháme všechno s 1 vajíčkem.Vymažeme hluboký plech a vložíme do něj krkovici. Potřeme ji olejem a upečeme. Listové těsto vyválíme na plát, položíme na něj vychladlou krkovici, obalíme ji mletým masem a důkladně zabalíme do těsta. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme do zrůžovění. Upečenou krkovičku krájíme na plátky a podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat