1,5 kg krkovičky vcelku, 40 dkg mletého
míchaného masa (hovězí + vepřové), 2 cibule,2 vajíčka, 2 stroužky česneku, petrželová
nať, sůl, mletý pepř, majoránka, 2 lžíce oleje, 400 g lístkového těsta
Krkovičku vykostíme, omyjeme a osušíme. Česnek
rozetřeme se solí a smícháme s majoránkou a pepřem. Směsí potřeme krkovici a
necháme hodinu v chladnu odpočinout. Mezitím na oleji osmažíme nadrobno
nasekanou cibuli dozlatova, přidáme k ní mleté maso, osmažíme asi 5 minut - až
zešedne, a necháme zchladnout. Nasekáme najemno petrželovou nať, přidáme k
mletému masu, dochutíme solí a pepřem a smícháme všechno s 1 vajíčkem.Vymažeme hluboký plech a vložíme do něj
krkovici. Potřeme ji olejem a upečeme. Listové těsto vyválíme na plát, položíme na
něj vychladlou krkovici, obalíme ji mletým masem a důkladně zabalíme do těsta.
Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme do zrůžovění. Upečenou krkovičku krájíme na
plátky a podáváme.
Žádné komentáře:
Okomentovat