27. března 2012

Šumavská kapsa z kotlet


600 - 700 g vepřových kotlet, 3 PL oleje nebo sádla, trochu hladké mouky, mletý pepř, sůl, trochu vývaru
náplň:70 g slaniny, 100 g vepřových jater, větší cibule, 15 g sušených hub, mletý pepř

Sušené houby předem namočíme do vody. Do silněji nakrájených kotlet uděláme nožem kapsu, opepříme a osolíme. Na plátek slaniny klademe tenký plátek jater, plátek cibule, trochu namočených hub, opepříme, svineme do roličky a vložíme do otvoru v mase. Upevníme párátkem. Na tuku zpěníme zbylou, nadrobno pokrájenou cibuli, vložíme kotlety, opečeme, podlijeme vodou a v troubě pečeme do změknutí. Měkké kotlety vyjmeme, vypečenou šťávu zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a povaříme. Šťávu procedíme na kotlety a podáváme s vařenou rýží, brambory či bramborovým knedlíkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat