600 - 700 g vepřových kotlet, 3 PL oleje
nebo sádla, trochu hladké mouky, mletý pepř, sůl, trochu vývaru
náplň:70 g
slaniny, 100 g vepřových jater, větší cibule, 15 g sušených hub, mletý pepř
Sušené houby předem namočíme do vody. Do
silněji nakrájených kotlet uděláme nožem kapsu, opepříme a osolíme. Na plátek
slaniny klademe tenký plátek jater, plátek cibule, trochu namočených hub,
opepříme, svineme do roličky a vložíme do otvoru v mase. Upevníme párátkem. Na
tuku zpěníme zbylou, nadrobno pokrájenou cibuli, vložíme kotlety, opečeme,
podlijeme vodou a v troubě pečeme do změknutí. Měkké kotlety vyjmeme, vypečenou
šťávu zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a povaříme. Šťávu procedíme
na kotlety a podáváme s vařenou rýží, brambory či
bramborovým knedlíkem.
Žádné komentáře:
Okomentovat