27. března 2012

Ragu z uzeného masa


knedlíčky : 200 g syrového uzeného libového masa, 200 g vařeného, 3 plátky bílé veky, malá cibule,vejce, pepř

zelenina :  500 g brambor, 2 hrsti kerblíku, 50 g másla, 20 g hladké mouky, 1/4 l mléka, 1/4 l vývaru, 400 g pórku 

Syrové a vařené maso umeleme. Střídku z veky navlhčíme vodou a vymačkáme. Cibuli na kostičky. Střídku, cibuli, vejce a maso smícháme, ochutíme a mokrýma rukama tvarujeme malé knedlíčky. Zavařujeme je do vařící vody a necháme 12 - 15 minut "táhnout" (to je "vařit" těsně pod bodem varu) Brambory nakrájíme na cca 1 cm velké kostičky. Uvaříme v osolené vodě. Kerblík nasekáme. Rozpustíme máslo, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku (zásmažku). zalijeme ji mlékem vývarem a cca 5 min povaříme, pak do ní přidáme kerblík. Pórek nakrájíme na tenká kolečka a zpěníme na zbylém tuku. Do omáčky přidáme uvařené brambory a knedlíčky. Společně prohřejeme a těsně před podáváním přimícháme i podušený pórek.

Žádné komentáře:

Okomentovat