250 g měkkého tvarohu, 100 ml mléka, 1 PL
pískového cukru, 15 g droždí, trochu polohrubé mouky, sůl,vejce, moučkový cukr na posypání
V misce utřeme žloutek s měkkým tvarohem,
cukrem a špetkou soli. Přidáme ve vlažném mléce rozmíchané droždí a tolik
mouky, aby vzniklo tužší těsto. Necháme vykynout a z vykynutého těsta tvoříme
vdolečky, které vkládáme do vroucího tuku a smažíme dozlatova. Odložíme je na
papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. Ještě horké vdolečky posypeme
cukrem a podáváme teplé i studené. Do
těsta můžeme přidat rozinky nebo drobně pokrájené kandované ovoce, např. ananas.
Vdolečky můžeme potřít zavařeninou, ozdobit kopečkem šlehačky a posypat
nastrouhaným tvrdým tvarohem.
Žádné komentáře:
Okomentovat