30. března 2012

Tvarohové vdolečky


250 g měkkého tvarohu, 100 ml mléka, 1 PL pískového cukru, 15 g droždí, trochu polohrubé mouky, sůl,vejce, moučkový cukr na posypání

V misce utřeme žloutek s měkkým tvarohem, cukrem a špetkou soli. Přidáme ve vlažném mléce rozmíchané droždí a tolik mouky, aby vzniklo tužší těsto. Necháme vykynout a z vykynutého těsta tvoříme vdolečky, které vkládáme do vroucího tuku a smažíme dozlatova. Odložíme je na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. Ještě horké vdolečky posypeme cukrem a podáváme teplé i studené. Do těsta můžeme přidat rozinky nebo drobně pokrájené kandované ovoce, např. ananas. Vdolečky můžeme potřít zavařeninou, ozdobit kopečkem šlehačky a posypat nastrouhaným tvrdým tvarohem.

Žádné komentáře:

Okomentovat